Elbil vs benzinbil

Dette taler for og imod

Når man skal ud og vælge ens nye bil er der efterhånden en del man skal tage højde for, en af disse faktorer er blandt andet bilens brændstof, dette kan både være diesel, el eller benzin. Står valget mellem hhv. en elbil og en benzinbil kan man med en hurtigt udregning vurdere om hvilken af disse, der bedst passer til ens behov. Som tommelfingerregel kan man sige, at hvis man kører mere end ca. 1500 km. hver måned, så vil en elbil være den billigste til prisen i længden, hvorimod benzinbilen er billigere hvis man kører mindre.

Der er naturligvis også nogle miljøpåvirkelige faktorer, man bør overveje når man skal investere i en ny bil, her vil mange tale for at elbilen er mere miljørigtig end benzinbilen, dog er dette som regel kun i forbindelse med driften, da mange ikke tænker over de udledninger, der kommer af selve produktionen af delene og samlingen af både elbil og benzinbil. Langt de fleste rutinerede bilejere vil kunne vurdere, hvad der er i vejen med deres benzinbil, hvos denne ændrer opførsel, dette vil være sværere med en elbil, selv for den mest rutinerede bilist.

Elbil vs. benzinbil som ny bilist

Medmindre man først erhverver sig et kørekort i en alder af 60 år med en stor opsparing i banken er sandsynligheden for at få en elbil som ny bilist minimal, da disse ligger i en prisklasse som langt de færreste har råd til at betale. Når det kommer til prisen på en ny bil skal man ikke kun tænke på de omkostninger man vil få i øjeblikket man kører kortet igennem hos bilforhandleren, eller tømmer sparegrisen på disken. Man skal også tænke over de omkostninger, der kommer fremover, hvor en benzinbil f.eks. er lidt dyrere i drift end en elbil.

Det er ikke nemt at anskaffe sig en elbil som brugt bil, da der endnu ikke findes et rigtigt marked for dette, hvis man sætter det op imod det store netværk af brugtvognsforhandlere af gamle benzinbiler. Derfor er det langt billigere i længden for nye bilister at skaffe en brugt benzinbil vs. en elbil, da disse ikke alene er billigere her-og-nu men også i længden, hvis ikke man har en opsparing eller en nogenlunde fast indtægt til afbetalingen af en elbil. Dog er elbiler stærkt på vej fremad.

elbiler-vs-benzinbiler